
Hoe werkt het?
Project Papiamentu - vaardigheid
Leuk dat je interesse hebt om maatje te worden! Lees hieronder hoe het Papiamentu – Vaardigheid project werkt, zodat je weet wat je kunt verwachten. Mocht je toch nog vragen hebben die niet worden beantwoord op de website, neem dan even contact met ons op.
Uitleg
Wekelijks afspreken
In totaal duurt het project 8 maanden (van november 2022 tot en met juni 2023). Eens per week spreek je als maatjes één op één met elkaar af. Jouw maatje helpt jou bij het oefenen van Papiamentu, jij helpt jouw maatje bij het leren van een vaardigheid waar jij goed in bent. Dat kan de Nederlandse taal zijn, maar ook iets heel anders. Denk bijvoorbeeld aan fotografie, koken en bakken, werken met Excel, een muziekinstrument bespelen, etc. We proberen vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Jullie spreken samen af waar en wanneer je elkaar wekelijks treft.
Maandelijkse activiteit
Eens per maand is er een groepsactiviteit voor alle deelnemende maatjes. Dit kan een taalworkshop zijn, maar ook een lezing, een spel, of een creatieve activiteit. Je kiest zelf met welke activiteiten je mee wilt doen. We vragen wel een minimale aanwezigheid bij de kennismaking, de afsluiting én 3 andere activiteiten, zodat er ook onderlinge uitwisseling plaatsvindt.
Aanmelden
Er kunnen met dit project 50 deelnemers meedoen. Je kunt je aanmelden als je op Bonaire woont en 8 maanden wekelijks tijd kunt maken voor het project. Een basiskennis van het Papiamentu is aan te raden, maar niet verplicht. Het is wel heel belangrijk dat je openstaat voor een vriendschappelijke band met je maatje en dat je geduld en motivatie hebt om jouw vaardigheid uit te leggen.
Hieronder staan alle stappen nog eens op een rijtje.
Hoe word ik een taalmaatje?

Kies een project
Lees hoe de projecten werken en wat er van jou verwacht wordt.

Ontvang bericht
Na je inschrijving ontvang je een bevestiging op het door jou ingevulde e-mailadres.

Heb geduld 🙂
We zoeken voor jou een geschikt maatje of plaatsen je op de wachtlijst als de projecten vol zitten.

Maak kennis
Tijdens de eerste bijeenkomst maak je kennis met jouw maatje.

Je bent nu maatjes!
Vanaf dit moment spreek je wekelijks af met jouw maatje.