Taalmaatjes

Appeltjes van Oranje 2020

Taalmaatjes Bonaire werd uitgenodigd om deel te nemen aan de regionale voorronde van de Appeltjes van Oranje 2020 op Curacao. Taalmaatjes Yaqui vergezelde mij op dit spannende uitstapje.

Het thema was ‘Maatjes ben je samen’. De prijzen stonden volledig in het teken van projecten waarin maatjes elkaar vooruit helpen en voor langere termijn bij elkaar blijven.

Ik kreeg 5 minuten om 3 jaar inzet, passie, tegenslag en mooie momenten toe te lichten in in een pitch richting de juryleden van het Oranjefonds. Van tevoren was ik gespannen. Het voelde alsof er veel afhing van deze 5 mintuutjes….

Naarmate de dag vorderde en ik andere presentaties hoorde (ik was als laatste) verdween dit gevoel. We hadden als projecten veel met elkaar gemeen, er kwamen prachtige initiatieven voorbij. We waren geen concurrentie, maar partners die streven naar hetzelfde doel: Een samenleving waarin iedereen mee kan doen!

Dat we werden beloond met een cheque is een extra hoogtepunt in dit hele avontuur! Het voelt super om zo erkend te worden en de steun is natuurlijk hartstikke welkom.

Twee andere projecten werden uitgekozen om door te gaan naar de volgende ronde in Nederland. Fundashon Pro Bista Curaçao en Stichting Reclassering en Jeugdzorg Aruba is het van harte gegund!

Ik kijk terug op een prachtig weekend waarin ik inspiratie heb opgedaan én Taalmaatjes onder de aandacht heb kunnen brengen.

Gerjanne