Taalmaatjes

Hoe werkt het?

Project Spaans - Nederlands

Leuk dat je interesse hebt om maatje te worden! Lees hieronder hoe het Spaans – Nederlands project werkt, zodat je weet wat je kunt verwachten. Mocht je toch nog vragen hebben die niet worden beantwoord op de website, neem dan even contact met ons op.

Uitleg

Wekelijks afspreken

In totaal duurt het project 5 maanden. We starten waarschijnlijk met de eerstvolgende nieuwe groep deelnemers per april 2023. Eens per week spreek je als maatjes één op één met elkaar af. Jouw maatje helpt jou bij het leren van Spaans, jij helpt jouw maatje bij het leren van Nederlands. Je kunt een kopje koffie drinken, samen de krant doornemen, een wandeling maken, of iets anders ondernemen wat bij jullie past.

Maandelijkse groepsbijeenkomst

Telkens op de eerste of tweede donderdagavond van de maand, vindt een groepsbijeenkomst plaats (afhankelijk van in welke groep je geplaatst wordt). Dit is je kans om je spreekvaardigheid met anderen te oefenen. Het niveau van de deelnemers loopt uiteen, maar het uitgangspunt is dat iedereen iets te leren en iedereen iets te bieden heeft. Tijdens de bijeenkomst krijg je ook nieuw oefenmateriaal mee naar huis.

Aanmelden

Er kunnen met dit project 40 deelnemers meedoen. Je kunt je aanmelden als je op Bonaire woont en 5 maanden wekelijks tijd kunt maken voor het project. Een basiskennis van het Spaans is aan te raden, maar niet verplicht. Het is wel heel belangrijk dat je openstaat voor een vriendschappelijke band met je maatje en dat je geduld en motivatie hebt om jouw taal uit te leggen.

Hieronder staan alle stappen nog eens op een rijtje.

Hoe word ik een taalmaatje?

Kies een project

Lees hoe de projecten werken en wat er van jou verwacht wordt.

Schrijf je in

Schrijf je in via het online inschrijfformulier

Ontvang bericht

Na je inschrijving ontvang je een bevestiging op het door jou ingevulde e-mailadres.

Heb geduld 🙂

We zoeken voor jou een geschikt maatje of plaatsen je op de wachtlijst als de projecten vol zitten.

Maak kennis

Tijdens de eerste bijeenkomst maak je kennis met jouw maatje.

Je bent nu maatjes!

Vanaf dit moment spreek je wekelijks af met jouw maatje.

“De Nederlandstalige en Spaanstalige gemeenschappen op Bonaire ervaar ik als gescheiden werelden, wat heel jammer is. Dit is een heel mooi project wat deze barrière verlaagd. Iedereen die ik spreek die al heeft durven meedoen is enthousiast hierover.” – Evelien